ESP    ENG    CAT FERNANDO MONJE. CAMPIÓ D' EUROPA DE TURISMES FIA 2012

veure més notícies >

Fernando Monje-Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3), segons a Estoril

23/04/2016

Estoril (Portugal), 23 d'abril de 2016.- Una gran actuació, regular i d'alt nivell, ha permès que el tàndem format per l'espanyol Fernando Monje i el colombià Gustavo Yacamán, alternant-se al volant del nou BMW M6 GT3 de l'equip BMW Team Teo Martín, finalitzés en la segona posició absoluta de la primera cursa de la temporada de l'International GT Open, que ha tingut lloc avui al circuit d'Estoril. L'equip de Teo Martín, actual campió d'aquestes sèries, ha aconseguit d'aquesta manera el seu primer podi de la temporada, mentre que la segona unitat M6, pilotada per Miguel Ramos-Roldán Rodríguez, ha conclòs la carrera a la setena plaça.

Fernando Monje, pilot de chic & basic, va arribar a Estoril pletòric després dels tests desenvolupats anteriorment en aquesta mateixa pista portuguesa. Ja en les dues sessions d'entrenaments lliures, l'excampió d'Europa de Turismes va evidenciar el seu gran estat de forma marcant excel·lents temps, que juntament amb l'actuació dels altres pilots de l'equip BMW Team Teo Martín permetien demostrar la gran competitivitat conjunta dels dos BMW M6 GT3, amb cronos molt similars de les dues tripulacions.

Avui dissabte, la qualificació l'ha realitzat Fernando Monje i després d'unes voltes magnífiques aconseguia el tercer millor temps absolut, a 1 desena del segon millor temps. Monjo va donar 9 voltes i va ser en la penúltima d'elles en la qual va aconseguir el seu millor crono.

Partint des de la segona línia de la graella, Fernando sortia bé però en el primer gir era superat per Duncan Tappy (McLaren), evolucionant algunes voltes en quarta posició. La forta lluita en el trio de cap permetia que Monjo contactés amb el grup, tot i que el progressiu augment del ritme del mateix relegava de nou a Fernando al quart lloc. Monjo va entrar a boxes per al canvi de pilot en 4a posició.

Després d'una bona estratègia a boxes i amb una munta nova de pneumàtics, Gustavo Yacamán va sortir a la pista iniciant la recuperació. En la seva mitja hora llarga de pilotatge, el colombià va fer gala d'un òptim nivell, recuperant terreny i finalitzant la cursa en una extraordinària 2ª posició absoluta, després d'un inabastable Shaun Balfe, aconseguint d'aquesta manera el primer gran podi de l'equip de la temporada.

Poder sortir des d'una posició de la graella molt avançada, realitzar els dos pilots una conducció exempta d'errors, la solidesa de la mecànica i l'eficàcia de l'equip ha permès assaborir el primer gran èxit de 2016. Fernando Monje: 'Hem treballat molt i encara haurem fer-lo més, especialment en el set up, però aquest podi és un resultat excel·lent per a tot l'equip. Tenim un cotxe nou, el BMW M6, però amb una base extraordinària de millora que els tècnics que aporta BMW ens ajudaran a aconseguir. També és molt important que amb Gustavo formem un tàndem molt regular, estic convençut que aquest podi és l'inici d'una gran temporada'.

Demà diumenge segona carrera amb la corresponent qualificació prèvia, entre 09:10 i 9: 40h, en aquesta ocasió amb el colombià Gustavo Yacamán al volant. La cursa, de 60 ', s'iniciarà a les 14h15', segons l'horari espanyol.

Classificació cursa 1 Estoril-International GT Open
1-Shaun Balfe-Phil Keen (Ferrari 458 Itàlia GT3)
2-Fernando Monje-Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3)
3-Alexander West-Kevin Estre (McLaren 650 S GT3)
4-Thomas Biagi-Fabrizio Crestani (Lamborghini Huracan GT3)
5-Thomas Flohr-Francesco Castellacci (Ferrari 488 GT3)
6-Michael Benham-Duncan Tappy (McLaren 650 S GT3)
7-Miguel Ramos-Roldán Rodríguez (BMW M6 GT3)
8-Antonio Coimbra-Lluís Silva (Mercedes AMG GT3)
Etc.

Per a més informació de Fernando Monje:

Hotel El Convent chicbasic RACC El Convent La Torre del Canónigo

© Fernando Monje INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR