ESP    ENG    CAT FERNANDO MONJE. CAMPIÓ D' EUROPA DE TURISMES FIA 2012  
INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR   
 
veure més notícies >

Fernando Monje (BMW) torna al podi

05/06/2016

Paul Ricard (França), 5 de juny de 2016. Extraordinari resultat final per a la parella formada pel català Ferran Monje i el colombià Gustavo Yacamán, que al volant del BMW M6 GT3 núm 2 del BMW Team Teo Martín, ha conclòs la cursa de l??International GT Open de Paul Ricard en 2a posició absoluta, resultat que iguala l'assolit en la primera competició de la temporada, celebrada a Estoril.

En la qualificació per a la cursa d'avui, Monje cobria la mitja hora reglamentària amb un temps que el col?locava 7è, a mig segon del seu company d'equip Roldán Rodríguez, per la qual cosa els BMW M6 GT3 sortirien respectivament ??amb aquests dos pilots al volant?? en 4a i 3a línia de la graella, respectivament. Monje va trobar una mica de trànsit quan estava realitzant la seva volta ràpida, la qual cosa li va impedir millorar el crono.

En Ferran arrencava enmig de l'escamot i en el seu primer pas per meta era 6è, entre Andrea Caldarelli i Phil Keen, en una lluita sense condicions per aquesta quarta posició que ocupava en aquells moments Roldán Rodríguez, del que Monje va aconseguir col?locar-se al seu rebuf al caient del tercer gir. Els dos M6 del BMW Team Teo Martín estaven contenint a la gossada fins que en la quarta volta Ferran aconseguia desbancar al seu company d'equip i posar-se primer del grup, al mateix temps que Roldán anava perdent terreny.

Ferran Monje protagonitzava una espectacular actuació, era quart i dominava amb mestratge als seus rivals en una cursa veloç i segura, marcant les millors voltes del grup, sabedor que en el seu relleu es jugava una bona part de les possibilitats de l'equip. En les corbes ràpides, Monje se separava clarament dels seus perseguidors, mentre que a la zona més lenta aquests se li apropaven.

En el gir 13, Caldarelli aconseguia colar-se per l'interior a Monje i el de chic&basic havia de defensar-se amb ungles i dents dels atacs de Babini i Keen, però entrava a boxes en la volta 15 per a la substitució de pneumàtics i canvi de pilot en 5a posició. Yacamán s'incorporava a la cursa i aconseguia sortir de boxes quart, per la qual cosa era líder del grup encapçalat per Fabrizio Crestani i Shaun Balfe. Amb pneumàtics frescos, el colombià realitzava una bona operació en els seus primers girs al volant de l??M6, apropant-se a més a Piergiuseppe Perazzini, al que donava abast encara que Crestani, que anava enganxat a Gustavo, aconseguia fer-se amb l'última plaça del podi a menys d'un quart d'hora de la bandera a quadres.

La part final de la cursa no viuria fases d'emoció quant a la posició del BMW núm 2, però no així al capdavant de la competició, amb un inesperat toc i sortida de pista dels dos primers en aquells moments, de manera que a menys de minut i mig per finalitzar la competició, Gustavo Yacamán ascendia a una valuosa 2a plaça final, al mateix temps que Miguel Ramos entrava amb l'altra unitat M6 del BMW Team Teo Martín en 8a posició.

Ferran Monje: ??Per fi de nou en el podi! Avui hem pogut fer una cursa amb molt més ritme que ahir. Es tractava de no fer fallades ja que Paul Ricard no és un circuit molt adequat al nostre cotxe, principalment per sortir una mica retardats. Estàvem primers del grup perseguidor i al final hi ha hagut un cop de sort i hem pujat al podi, que ens rescabala en part de l'infortuni de les dues curses anteriors. Ara toca treballar i preparar-se de cara a Silverstone, queden molts dies i aquella és una pista més favorable. Queda molt campionat i l'objectiu d'una victòria cada vegada està més a prop?.

L??International GT Open realitzarà ara una pausa d'un mes llarg. Els dies 23 i 24 de juliol se celebrarà la quarta prova puntuable, a Silverstone.


Classificació 2ª cursa International GT Open, Paul Ricard
1-Thomas Biagi-Fabrizio Crestani (Lamborghini Huracan GT3), 1h.00'49''759
2-Fernando Monje-Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3), +4''710
3-Salih Yoluc-Euan Hankey (Aston Martin Vantage), +13''160
4-Piergiuseppe Perazzini-Marco Cioci (Ferrari 488 GT3), +18''723
5-Alexander West-Côme Ledogar (McLaren 650 S GT3), +18''829
6-Andrea Caldarelli-Vitantonio Liuzzi (Lamborghini Huracan GT3), +35''547
7-Shaun Balfe-Phil Keen (Ferrari 458 Italia GT3), +49''446
8-Miguel Ramos-Roldán Rodríguez (BMW M6 GT3), +49''653
9-Emanuele Busnelli-Fabio Babini (Lamborghini Huracan GT3), +1'15''305
10-James Abbott-Colin Noble (Radical RXC Turbo GT3), +1'36''575

Per a més informació de Fernando Monje:
www.fernandomonje.com
https://www.facebook.com/ferranmonje
https://twitter.com/fernando_monje

 
Hotel El Convent chicbasic RACC El Convent La Torre del Canónigo
 
© Fernando Monje INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR
chic&basic Hotel El Convent La Torre del Canónigo RACC