ESP    ENG    CAT FERNANDO MONJE. CAMPIÓ D' EUROPA DE TURISMES FIA 2012  
INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR   
 
veure més notícies >

2ª plaça de Fernando Monjo-Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3) a Monza

02/10/2016

El títol es decidirà al novembre al Circuit de Barcelona-CatalunyaMonza, Itàlia, 2 d'octubre de 2016.- Fernando Monje i el seu company Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3) han acabat en segon lloc la segona cursa de Monza, penúltima cita de l'International GT Open, després d'una prova altament emocionant. Després d'aquest gran resultat, el duo del BMW Team Teo Martín és segon en la provisional del campionat i el títol es decidirà el primer cap de setmana de novembre a Barcelona.

La pista italiana de Monza sempre ha estat molt del grat del pilot de chic & basic, aquí va aconseguir el reconeixement de 'Man of The Race' en la passada temporada després d'una brillant actuació en la carrera de les TCR International Series i aquest cap de setmana també ha brillat. Quarts a la Qualificació per a la carrera d'ahir, en què van finalitzar cinquens després d'haver de complir els 15 "d'aturada suplementària per reglament en haver guanyat l'última competició disputada al Red Bull Ring, Fernando Monje ha estat l'encarregat de realitzar la Qualificació per a la cursa d'avui, en què també ha pres el volant en el primer relleu.

Fernando Monje després de la Qualificació: 'La pista estava completament humida i hem sortit amb pneumàtics de mullat; en anar-assecant hem optat per fer el canvi bastant aviat i això ho hem pagat una mica ja que els que han optat per canviar més tard han comptat amb millor grip al final, que és quan s'han marcat els millors temps '. L'estratègia de carrera, un cop més, ha estat una part molt important per a la consecució del resultat. Fernando ha sortit amb la mateixa munta de pneumàtics utilitzada per ell mateix en la Qualificació, de manera que Gustavo Yacamán ha iniciat el seu torn amb gomes noves.

Aquesta segona cursa era summament important per a tots els pilots, Fernando Monje sortia des de la quarta fila però sabia que per davant hi havia pilots amb handicap i això calia aprofitar-ho, de manera que la parada a boxes anava a ser fonamental. El pilot de chic & basic arrencava setè però al primer pas per meta era sisè, alhora que poc després el seu company d'equip, Miguel Ramos, havia d'entrar a boxes, retirant-se.

La pressió de Monjo sobre el Mercedes de Jäger, que el precedia, era fort però tot i així el pilot del BMW Team Teo Martín no va trobar el moment adequat per intentar l'avançament i l'austríac va acabar per distanciar-se. Monjo va ser el primer pilot dels sis de davant a entrar a boxes per al canvi, a la 6a posició real, cedint el M6 GT3 a Gustavo Yacamán en aquesta plaça. Quan tots els pilots havia efectuat la seva parada, Yacamán estava a menys de 2,5 "del 4t classificat. Fu Songyang (Ferrari), el líder, se sortia, de manera que Yacamán ja era 5è a menys de 22 minuts per a la conclusió de la màniga. Mario Plachutta (Mercedes) feia un recte i Gustavo ja era 4t, a 1.5 segons del podi, en aquests compassos ocupat en la seva part més baixa per Thomas Biagi (Lamborghini).

L'últim quart d'hora de cursa ha estat molt emocionant en les cinc primeres posicions, totes en 5 segons, distància que es va anar escurçant en les quatre primeres places fins arribar a menys de 2 ", amb el colombià apropant-se cada vegada més al trio de cap fins agrupar-se amb ells. Yacamán va aconseguir passar a Biagi en el gir 26, en una fase explosiva en què tot podia passar. Medi segon separava al tercer, Yacamán, del primer, West, a 10 voltes del final. Yacamán passava a Moiseev en el gir 28 'ja era 2n! tot i que en aquesta batalla el líder West s'havia avançat clarament. El BMW estrenyia de valent, llimant dècimes constantment però havent defensar al mateix temps dels atacs de Biagi, sempre a la seva estela, fins que l'italià impactava durament per darrere al BMW del colombià, passant-li en plena parabòlica i acabant per tant en la 2a posició. De totes maneres, aquesta perillosa maniobra era penalitzada en 2 "pels comissaris, de manera que a efectes de puntuació Monje-Yacamán han acabat segons i Biagi-Crestani, tercers.

Fernando Monje: 'Està clar que hem tret velocitat d'on no la teníem, el nostre cotxe patia de falta de punta però hem pogut contrarestar amb pilotatge i estratègia. El cop que li ha donat per darrere Biagi a Gustavo era per sortir, però ha pogut controlar la situació i acabar; això de la penalització és el mínim que se li podia aplicar. De totes maneres, ens anem de Monza segons i amb possibilitats reals, el Circuit de dictar sentència i nosaltres anirem allà mentalitzats per donar-ho tot '.

Pausa d'un mes per l'International GT Open, els dies 5 i 6 de novembre es disputaran aquestes dues carreres de final de temporada al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Classificació 2ª cursa International GT Open - Monza
1-Alexander West-Côme Ledogar (McLaren 650S GT3), 1h00'07 "615
2-Gustavo Yacamán-Fernando Monje (BMW M6 GT3), a 4 "350
3-Thomas Biagi-Fabrizio Crestani (Lamborghini Huracan GT3), a 5 "241
4-Vito Postiglione-Simone Pellegrinelli (Lamborghini Huracan GT3), 8 "256
5-Alex Moiseev-Marc Cioci (Ferrari 488 GT3), a 8 "259

 
Hotel El Convent chicbasic RACC El Convent La Torre del Canónigo
 
© Fernando Monje INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR
chic&basic Hotel El Convent La Torre del Canónigo RACC