ESP    ENG    CAT FERNANDO MONJE. CAMPIÓ D' EUROPA DE TURISMES FIA 2012  
INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR   
 
veure més notícies >

Fernando Monje (BMW), únic espanyol que opta al títol de l'International GT Open 2016

28/10/2016

5 i 6 de novembre: ?ltim round al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Després de deu edicions, Monjo és el segon pilot nacional que pot tornar a fer història.

Després de sis cites a doble cursa, el tàndem format per Fernando Monjo-Gustavo Yacamán (BMW M6 GT3) arriba al Circuit de Barcelona-Catalunya per efectuar l'últim assalt a l'International GT Open, mantenint opcions al títol absolut. Fernando Monje, pilot del BMW Team Teo Martín, estructura guanyadora d'aquest mateix campionat en 2015, és l'únic espanyol que pot optar a aquesta corona continental. Al costat del seu company de vehicle, actualment és segon a la general, a 29 punts dels italians Fabrizio Crestani-Thomas Biagi (Lamborghini), tot i que l'eficàcia demostrada per Monjo-Yacamán durant la major part de la temporada els converteix en seriosos aspirants a la victòria, tenint en compte a més que Fernando competeix a casa.

Una campanya de menys a més
La temporada 2016 va començar bé. Una gran actuació, regular i d'alt nivell, permetia que el tàndem Monjo-Yacamán, alternant-se al volant d'un nou BMW M6 GT3, finalitzés en la segona posició absoluta a la cursa debut d'Estoril. A la segona mànega d'aquest mateix circuit eren sisens, alguna cosa penalitzats pel handicap impost després del bon resultat anterior.

Les coses es torçaven a Spa-Francorchamps. Encara Monjo feia la pole i s'escapava al capdavant durant els primers compassos de la cursa, en el tercer gir el de chic & basic patia una forta sortida al trepitjar en ple suport la vora sots de la pista, amb una voluminosa estació de desguàs, que descontrolava completament el M6 i el llançava contra les proteccions. Els danys en el BMW no van permetre estar a la segona cursa, deixant per tant dues caselles en blanc.

A la tercera cita de Paul Ricard, amb una unitat M6 GT3 acabada d'estrenar i després d'uns bons temps d'entrenaments, el cotxe s'aturava a la volta 19 per problemes tècnics i els tornava a deixar en blanc. No obstant això, amb més ímpetu que mai i després d'un conscienciós treball del BMW Team Teo Martín, el tàndem tornava al podi en la segona cursa, finalitzant en la posició de plata i trencant així una mala ratxa que ràpidament quedava oblidada.

En ple estiu, l'International GT Open es citava a Silverstone amb una primera cursa estratègica en la qual aconseguien la sisena plaça, el que els facilitava el camí perquè l'endemà, ja sense comptar amb handicap, materialitzaven una gran segona posició, estant cada vegada més a prop de la tan anhelada victòria.

Aquest merescut triomf arribava a ?ustria, amb un quart lloc estratègic en la primera de les dues curses programades i el triomf absolut en la segona, brodant un cap de setmana de somni amb una de les seves millors actuacions des que tots dos competien junts en aquesta categoria. I a la cita italiana de Monza sumaven de nou un altre podi, sent cinquens en la primera cursa i segons en la segona, en una pista en què Fernando sempre ha aconseguit bons resultats.

Objectiu: Guanyar a casa!
Barcelona, ????el proper i últim meeting de la temporada (5 i 6 de novembre) té alguna cosa d'especial per a Fernando Monje. A més de poder optar matemàticament al títol, correrà davant la seva afició i això sempre dóna alè als pilots. Només els 10 '' acumulats com handicap després del segon lloc de Monza podrien suposar un obstacle de cara al resultat que necessita el tàndem, que no és altre que intentar la proesa en les dues carreres i sumar el màxim dels 44 punts que hi ha a joc.

Fernando Monje: 'En circumstàncies normals ens conformaríem amb una quarta plaça en la primera cursa per neutralitzar el handicap i aniríem a atacar la victòria en la segona, però estant en joc el títol això és una cosa arriscat. Per això hem decidit que sortirem a intentar aconseguir la victòria des del primer moment i, especialment, a gaudir i a fer que també gaudeixi l'afició '.

Monje afirma que no nota una especial pressió tenint tan a prop la possibilitat de lluitar per la corona. Per a Fernando, 'la pressió han de tenir-la, i molt, els actuals líders provisionals, ja que saben que no poden cometre cap error o estarem nosaltres a l'aguait per aprofitar-nos d'això. Coneixem bé la pista, sabem que és una carrera que aportarà una graella més nodrida que mai abans aquest any i que les diferències en aquest campionat entre els primers sempre són mínimes. No podem auto exigir-nos més perquè sempre que hem pilotat còmodes ens han sortit bé les coses, excloent imponderables aliens a la nostra actuació'.

Fernando Monje es mostra molt confiat de les seves opcions com a aspirants que són: 'Som al si de l'equip campió el 2015, el de Teo Martín, al volant d'un BMW que ha demostrat sobradament la seva competitivitat i ens compenetrem molt bé amb Gustavo. Crec que, havent de complir un handicap, mai o remotament ningú ha aconseguit encadenar dues victòries seguides, cosa que seria l'òptim per a nosaltres, però esperem no baixar del podi aquest cap de setmana. Cal acabar les carreres en la millor posició possible i esperar un cop de sort ja que, siguem també realistes, 29 punts de diferència són d'entrada molts i els nostres rivals sempre s'han mostrat regulars. De tota manera, cal no oblidar que en tres de les proves nosaltres vam sumar 0 punts ia ells això no els ha passat en cap carrera, amb això queda dit tot ... no cal fer càbales ni suposicions excessives, però els números de la provisional del campionat són clars '.

Programa horari de la cita catalana
Per a Fernando Monje i Gustavo Yacamán aquesta última cita del campionat començarà el dijous 3 de novembre, jornada de tests privats, a la qual seguirà una nova sessió d'assajos lliures durant el divendres 4. La 1a qualificació (dissabte 5) marcarà la graella de la primera cursa, que es disputarà al llarg de 70 'a partir de les 16:15. La 2a qualificació (diumenge 6) serà a les 09:40. La cursa definitiva començarà a les 14.15h i durarà 60 '. Aquesta tancarà la temporada i proclamarà els noms dels nous campions 2016 de l'International GT Open.

En deu edicions, tots els guanyadors que conformen el palmarès de l'International GT Open han estat de fora d'Espanya, excepte un: Álvaro Barba a 2010. Fernando Monjo, després de ser Campió d'Europa de Turismes el 2012, únic espanyol a aconseguir-ho, pot tornar a fer història per a l'automobilisme nacional.

Per a més informació de Fernando Monje:
www.fernandomonje.com
https://www.facebook.com/ferranmonje
https://twitter.com/fernando_monje

 
Hotel El Convent chicbasic RACC El Convent La Torre del Canónigo
 
© Fernando Monje INICI        NOTÍCIES        PILOT        EQUIP        CAMPIONAT        GALERIA        LINKS        CONTACTAR
chic&basic Hotel El Convent La Torre del Canónigo RACC